Hoe zie je jouw afscheid?

Soms weet je precies wat de wensen waren van opa of oma, papa of mama, of je partner. Maar vaak genoeg was dit geen onderwerp van gesprek en is er weinig bekend of komt het overlijden zo plots dat het er nog geen tijd voor was. Waarom praten we bij leven niet over ons afscheid en hoe we dat zouden willen vormgeven? Het is wat ongemakkelijk misschien of eng, maar als het moment van afscheid daar is, geeft het wel veel rust als je weet wat je geliefde had gewild. Een afscheid dat past bij hoe het leven geleefd is, helpt bij de verwerking van het verlies.

Tenslotte kan het ook fijn zijn dat je weet wat jouw wensen gaan kosten zodat je geld opzij kunt leggen en je niet voor verrassingen komt te staan.

Wensenboekje

In een wensenboekje kun je aangeven hoe je afscheid wilt nemen. Wat je wensen zijn aangaande begraven, cremeren, een kist of een lijkwade, muziek, bloemen, alles wat voor jou belangrijk is. Dit persoonlijke boekje helpt je bij het nadenken over hoe je uitvaart er uit gaat zien. Dit is niet alleen voor jezelf prettig maar ook voor familie en vrienden. Zo weten zij wat je wensen zijn als het moment van afscheid gekomen is.

Dit wensenboekje kun je hier downloaden Persoonlijk wensenboekje, maar kun je ook als papieren versie bestellen via info@cecileuitvaartzorg.nl

Een wensengesprek bij leven

Maar je kunt het ook persoonlijker benaderen, om je heen kijken, navraag doen en de uitvaartondernemer kiezen die bij je past. Met hem of haar kun je tijdens een vrijblijvend gesprek je wensen doornemen, je laten inspireren en vragen om een prijs opgave.

Op deze manier wordt je geïnformeerd over wat er allemaal kan (en dat is best veel), kun je bedenken hoe jij het afscheid vorm zou willen geven en kan er een begroting opgesteld worden zodat je weet waar je aan toe bent.

Er zijn veel kleine zelfstandige uitvaartondernemers, dus er is er altijd wel één die bij jou past. Dat maakt het gesprek makkelijker en mogelijk in de toekomst de begeleiding van je geliefden aangenamer.

Persoonlijk vind ik dit soort gesprekken erg mooi en inspireer ik je graag met alle ideeën en ervaring die ik heb.

Er zijn voor mij twee soorten gesprekken, een wensengesprek en een voorregeling.
Een wensengesprek is een uitgebreid gesprek van circa 2 uur waarin we je wensen bespreken en ik je inspireer met wat er allemaal mogelijk is. Daarna werk ik je wensen uit op papier en maak een bijpassende begroting. Dan kom ik vervolgens bij je voor een tweede gesprek om het toe te lichten en definitief te maken. Kosten voor een dergelijk wensengesprek zijn € 145,00. Het document wat ik je geef is vervolgens van jou en je blijft natuurlijk vrij in je keuze voor wat betreft de begeleiding als de tijd gekomen is.

Een voorregeling is een gesprek wat ik voer met mensen die weten dat ze op korte termijn gaan komen te overlijden, maar graag zelf nog hun wensen kenbaar willen maken. Ook dan nemen we uitgebreid de tijd om je wensen te bespreken en maak ik daar een kostenbegroting bij en eventueel al een planning.  Meestal kom ik dan nog een keer om het te bespreken en afscheid van je te nemen.
Bij dit soort gesprekken stuur ik geen factuur.

Bel me dus gerust om een vrijblijvende afspraak te maken?

bel me dan op 06-15111383