Hoe zie je jouw afscheid?

Soms weet je precies wat de wensen waren van opa of oma, papa of mama, of je partner. Maar vaak genoeg was dit geen onderwerp van gesprek en is er weinig bekend of komt het overlijden zo plots dat het er nog geen tijd voor was. Waarom praten we bij leven niet over ons afscheid en hoe we dat zouden willen vormgeven? Het is wat ongemakkelijk misschien of eng, maar als het moment van afscheid daar is, geeft het wel veel rust als je weet wat je geliefde had gewild. Een afscheid dat past bij hoe het leven geleefd is, helpt bij de verwerking van het verlies.

Tenslotte kan het ook fijn zijn dat je weet wat jouw wensen gaan kosten zodat je geld opzij kunt leggen en je niet voor verrassingen komt te staan.

Wensenboekje

In een wensenboekje kun je aangeven hoe je afscheid wilt nemen. Wat je wensen zijn aangaande begraven, cremeren, een kist of een lijkwade, muziek, bloemen, alles wat voor jou belangrijk is. Dit persoonlijke boekje helpt je bij het nadenken over hoe je uitvaart er uit gaat zien. Dit is niet alleen voor jezelf prettig maar ook voor familie en vrienden. Zo weten zij wat je wensen zijn als het moment van afscheid gekomen is.

Dit wensenboekje kun je hier downloaden Persoonlijk wensenboekje, maar kun je ook als papieren versie bestellen via info@cecileuitvaartzorg.nl

Een wensengesprek bij leven

Maar je kunt het ook persoonlijker benaderen, om je heen kijken, navraag doen en de uitvaartondernemer kiezen die bij je past. Met hem of haar kun je tijdens een vrijblijvend gesprek je wensen doornemen, je laten inspireren en vragen om een prijs opgave.

Op deze manier wordt je geïnformeerd over wat er allemaal kan (en dat is best veel), kun je bedenken hoe jij het afscheid vorm zou willen geven en kan er een begroting opgesteld worden zodat je weet waar je aan toe bent.

Er zijn veel kleine zelfstandige uitvaartondernemers, dus er is er altijd wel één die bij jou past. Dat maakt het gesprek makkelijker en mogelijk in de toekomst de begeleiding van je geliefden aangenamer.

Persoonlijk vind ik dit soort gesprekken erg mooi en inspireer ik je graag met alle ideeën en ervaring die ik heb. We kunnen een gesprek van circa 1 uur plannen om je te inspireren en je vragen te beantwoorden, dit doe ik kosteloos. Ook kunnen we een uitgebreid gesprek van circa 2 uur plannen, waarna ik al je wensen in detail uitwerk met een bijpassende begroting bij. Dan kom ik vervolgens bij je voor een tweede gesprek om het toe te lichten en definitief te maken. Kosten voor een dergelijke afspraak zijn € 145,00. Het document wat ik je geef is vervolgens van jou en je blijft natuurlijk vrij in je keuze voor wat betreft de begeleiding als de tijd gekomen is.

Bel me dus gerust om een vrijblijvende afspraak te maken?

bel me dan op 06-15111383