Veel gestelde vragen

Hoe snel mag je begraven of cremeren?

Iemand mag na minimaal 36 uur begraven of gecremeerd worden en maximaal binnen l 6 werkdagen (indien er bijzondere omstandigheden zijn kan hier een uitzondering op worden gemaakt).

Wat kost een uitvaart ongeveer?

De kosten van een uitvaart liggen ongeveer tussen de € 4.000 en € 8.000, dit is geheel afhankelijk van je wensen. De kosten voor een begrafenis zijn ongeveer 2x zo hoog als voor een crematie. We kunnen tevoren je wensen bespreken en een begroting opmaken, dan weet je tevoren waar je aan toe bent. Maar ook als het overlijden daar is en ik mag je helpen, dan zorg ik voor een snelle kostenbegroting (binnen 2 dagen).

Moet de uitvaart in een crematorium of kerk plaatsvinden?

Een afscheid of uitvaart kan op diverse (buiten) locaties georganiseerd worden. De keuze is helemaal aan jou en de familie.
Er kan veel meer dan je denkt om het afscheid zo passend mogelijk te laten zijn. Ik kan je hierbij inspireren en vertellen over de mogelijkheden.

Zijn we verplicht een kist te gebruiken?

Nee, je kunt ook gebruik maken van een mand of een opbaarplank, waarbij de overledene in een lijkwade gewikkeld is. Ik laat je tijdens ons gesprek de diverse mogelijkheden zien met foto’s en prijzen

Zijn er ook andere manieren van opbaren dan de koelplaat?

Ja zeker, er zijn diverse mogelijkheden zoals Bio Sac 200, graszoden en thanatopraxie. In een gesprek kunnen we deze mogelijkheden toelichten.

Download hier de informatie flyer van de Bio Sac 200: HR Familie flyer

Foto: Henk Braam