Even voorstellen

Mijn naam is Cécile van Hattem-Smeets. Woonachtig in Arnhem, waar ik geniet van het uitzicht op de uiterwaarden met mijn man en twee zonen.

Als dochter van een ex-missionaris die op hogere leeftijd de liefde vond, heeft de dood van jongs af aan een rol gespeeld in mijn leven. Bij alle uitvaartdiensten die mijn vader binnen de familie voorging en bij onze velen gesprekken over de dood met hem. Toen mijn ouders stierven, heb ik veel zelf geregeld en de uitvaart vorm gegeven. Ik ervaarde hoe waardevol het is om goed afscheid te nemen, herinneringen te delen en het leven met familie en vrienden te vieren.

Na ruim 20 jaar evenementen organiseren, wil ik graag mijn ervaring en organisatiekracht inzetten om ook anderen hierbij te helpen.  Als het moment van afscheid gekomen is, ben ik er graag om je bij te staan, zaken uit handen te nemen en vooral mee te denken om het afscheid vorm te geven volgens jouw wensen en die van je dierbare.

Ik heb mijn eerste stappen in dit mooie vak gezet door de opleiding te volgen bij Gaandeweg Uitvaarteducatie: Gaandeweg Uitvaart educatie

En sinds 2018 ben ik als zelfstandig uitvaartondernemer begonnen.
Als uitvaartondernemer sta ik 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor mensen klaar.

In juni 2020 heb ik de tweedaagse training gevolgd “dementievriendelijke uitvaartverzorger”, ik vond dit heel interessant en leerzaam. Mijn ouders waren erg op leeftijd toen ze overleden en hadden beiden een vorm van dementie. Bij je eigen ouders doe je dan veel op gevoel, maar omdat ik het ook steeds vaker in mijn werk tegenkwam wilde ik er toch wat meer van weten. En zeker hoe je een persoon met dementie goed betrekt bij de uitvaart van zijn of haar partner, want ook voor hen is dat erg belangrijk. Ik blijf veel op gevoel doen, maar de cursus heeft me wel houvast gegeven.

Bij overlijden of vragen bel 06-15111383, 24 uur per dag

Sinds oktober 2022 geef ik ook les bij de uitvaartopleiding van Gaandeweg Uitvaarteducatie. Het overbrengen van mijn ervaring en mijn passie voor het vak aan nieuwe uitvaartbegeleiders, daar krijg ik erg veel energie van. Ik draag graag mijn steentje bij aan het persoonlijker en professioneler maken van ons vak.

Fotografie: Jikke van Tongeren