Kosten van een uitvaart

Vaak krijg ik de vraag, wat kost nou een uitvaart? Heel begrijpelijk, want je hebt wensen en je wilt het graag zo persoonlijk en bijzonder mogelijk organiseren. Ik help je dan ook graag om snel beeld te krijgen bij de kosten. Want uitvaarten die ik in de afgelopen jaren georganiseerd heb samen met families lagen tussen de € 3.500 en de ruim € 15.000…dus het kan nog al verschillen!

Waar zitten die verschillen dan?
Heel globaal zijn er een paar keuzes die van groot belang zijn voor de totale kosten:

  • Een eenvoudige crematie versus een begrafenis op een Natuurbegraafplaats.
  • Een afscheid met 50 personen of 600 personen waar je wat lekkers aanbiedt.
  • In de dagen tussen het sterven en de uitvaart thuis opbaren of in een uitvaartcentrum.
  • Het afscheid vieren in je eigen achtertuin of in een mooie chique horeca locatie of grote kerk.

Om een beeld te krijgen van wat er op je afkomt kunnen we een voorgesprek plannen. Dat kan bv omdat je weet dat je (of je partner of ouder) over niet al te lange tijd zult komen te overlijden of omdat je een uitvaart verzekering wilt afsluiten of simpelweg wilt weten hoeveel je in dat spaarpotje voor later moet vergaren.

Bij overlijden of vragen bel 06-15111383, 24 uur per dag

Tijdens zo’n gesprek vraag ik naar je wensen, wat je belangrijk vindt, inspireer ik je over de mogelijkheden en vertel ik ook over de kosten. Als ik alles op een rij heb, dan werk ik het uit en krijg je van mij een document met je wensen en de bijbehorende begroting. Voor posten als catering maak ik een inschatting op basis van het aantal personen wat aanwezig zal zijn, maar voor de rest is het volledig en geeft het dus een helder en duidelijk beeld.

Ik werk met een vast bedrag voor mijn begeleiding, dat is (2024) € 2.250,-. Dat zijn de totale kosten voor al mijn werkzaamheden in de week van de uitvaart, alleen de persoonlijke verzorging wordt apart doorberekend indien ik deze zelf doe (samen met de familie of assistent). Onder het kopje ‘bij overlijden’ zie je wat ik allemaal voor jullie kan betekenen

Mocht de familie zelf veel werkzaamheden op zich nemen en mijn hulp voor een beperkt aantal uren nodig hebben, dan werk ik met een aangepast tarief.  Naast dit bedrag, komen alle diensten en producten die we nodig hebben voor de uitvaart op de eind factuur, denk hierbij aan rouwvervoer, de kist, de catering, de locatie, bloemen, live muziek, etc. Ik maak geen marge op deze producten, op verzoek stuur ik kopieën van alle facturen mee. Als familie ontvang je dus één eindfactuur na de uitvaart waar alle kosten op staan.

Mochten we geen voorgesprek gehad hebben en je belt me om je te helpen bij de uitvaart, dan zal ik mijn best doen om de tweede dag een geheel overzicht te maken van de kosten. En uiteraard vertel ik je direct wat de keuzes die jullie maken kosten.

Ik werk persoonlijk, transparant en met veel aandacht voor jullie wensen.