Verzekeringen

Ben je verzekerd voor de kosten van je uitvaart?

Heb je een kapitaal verzekering?

Dan heb je een bedrag bij elkaar gespaard en dat krijg je in zijn geheel uitgekeerd na overlijden. Je kunt het besteden op de manier die je zelf wenst. Ook kun je de uitvaart laten regelen door wie je wenst, dat hoeft dus niet via de verzekeringsmaatschappij. De keuze is aan jou.

Heb je een natura verzekering?

Dan heb je recht op een standaard pakket aan producten en diensten, dit staat specifiek in je polis beschreven. Indien je hier van afwijkt komen er meestal extra kosten bij. Ook de kosten van o.a. een advertentie of koffietafel zijn hier vaak niet inbegrepen.
Mocht je er voor kiezen om de uitvaart niet door de uitvaartverzorger te laten regelen van de verzekering, dus niet via Monuta, Dela, Yarden of een andere verzekering, dan kan dit pakket omgezet worden in een geldbedrag wat aan je overgemaakt wordt. Je bent dan vervolgens vrij om te kiezen voor de uitvaartleider die bij jou past.
Dat bedrag is lager dan het verzekerde bedrag, maar dat betekent niet altijd dat je elders duurder uit bent. Laat je goed informeren. Ook daarom kan een wensengesprek bij leven zo fijn zijn, dan kun je dit soort zaken al uit zoeken en kijken wat mogelijk is.

Ben ik verplicht mijn uitvaart te laten regelen via de partij waar ik mijn uitvaartverzekering heb afgesloten?

Nee, zeker niet dus. Je bent altijd vrij in je keuze. Waarom dus niet op zoek gaan naar een uitvaartbegeleider die bij je past en die jouw wensen het beste begrijpt en kan vertalen naar een mooi afscheid? Ik geloof er echt in dat mensen die bij me passen op mijn pad komen en zo is er voor iedereen een uitvaartbegeleider die bij ze past, kijk dus eerst goed rond, vraag aan familie en vrienden over hun ervaring en maak jouw keuze.

Dus ook als je elders verzekerd bent kun je mij of een andere collega bellen, je bent vrij om zelf te kiezen. Ik regel eventueel ook de afhandeling met de verzekering voor de uitkering en kan je hier vooraf ook over informeren en adviseren.

Foto: Henk Braam