Bij overlijden

Als een dierbare overlijdt komt er veel op je af, ik help je daar stap voor stap bij.

Bij overlijden of vragen bel 06-15111383, 24 uur per dag

Stap voor stap

Stap 1: Bij overlijden bel je als eerste de huisarts of
’s nachts de huisartsenpost. Zij komen direct om de dood vast te stellen en de formaliteiten in te vullen.

Stap 2: Zodra de huisarts geweest is kun je mij bellen. We bepalen samen wanneer je het prettig vindt dat ik kom, ik kan direct komen, maar je mag gerust ook even de tijd nemen. Het is niet noodzakelijk dat we direct aan de slag gaan, neem je tijd.

Stap 3: De laatste verzorging en opbaring doe ik zelf. We overleggen wat de mogelijkheden zijn en of je als familie hierbij wil helpen. Je dierbare thuis opbaren geeft alle tijd om in rust afscheid te nemen, maar wil je liever dat de opbaring in een uitvaartcentrum plaatsvindt dan kan dit uiteraard ook.

Stap 4: De uitvaart regelen. Als we de verzorging gedaan hebben, gaan we stap voor stap de uitvaart bespreken. Niet alles hoeft de eerste dag al duidelijk te zijn, we nemen de tijd om de wensen van de overledene en van de familie vorm te geven. Denk aan de volgende onderwerpen:

– Begraven of cremeren
– Kist, mand, opbaarplank met wade
– Rouwkaart, advertentie
– Locatie van afscheid
– Bloemen & catering
– Rituelen & muziek
– Rouwvervoer
– Verzekering (indien van toepassing)

Stap 5: De dag van de uitvaart ben ik er voor de begeleiding van de familie, het organiseren van rituelen, sprekers en eventueel om zelf te spreken als de familie dit wenst.

Stap 6: Een paar weken na de uitvaart, neem ik nog even contact met je op om te kijken of ik nog iets voor je kan betekenen of gewoon om samen een kopje koffie te drinken.

Fotografie: Jikke van Tongeren