Bij overlijden

Als een dierbare overlijdt komt er veel op je af, ik help je daar graag stap voor stap bij. Tijdens de week van de uitvaart ben ik er voor jullie en help ik waar nodig. Wil je veel zelf doen, dan kan dat natuurlijk en geef je aan wat je bij mij wilt neerleggen.

Bij overlijden of vragen bel 06-15111383, 24 uur per dag

Fotografie: Masha Bakker

Stap voor stap

Stap 1: Bij overlijden bel je als eerste de huisarts of
’s nachts de huisartsenpost. Zij komen direct om de dood vast te stellen en de formaliteiten in te vullen.

Stap 2: Zodra de huisarts geweest is kun je mij bellen. We bepalen samen wanneer je het prettig vindt dat ik kom ik kan direct komen, maar je mag gerust ook even de tijd nemen en in alle rust bij de overledene zijn. Het is niet noodzakelijk dat we direct aan de slag gaan. Uiteraard ben ik 24 uur per dag bereikbaar en kom ik ook ’s nachts.

Stap 3: De laatste verzorging en opbaring doe ik zelf. We overleggen wat de mogelijkheden zijn en of je samen met mij de verzorging wilt doen.. Je dierbare thuis opbaren geeft alle tijd om in rust afscheid te nemen, maar wil je liever dat de opbaring in een uitvaartcentrum plaatsvindt dan kan dit uiteraard ook.

Stap 4: De uitvaart regelen. Als we de verzorging gedaan hebben, gaan we stap voor stap de uitvaart bespreken. Niet alles hoeft de eerste dag al duidelijk te zijn, we nemen de tijd om jullie wensen vorm te geven. Denk aan de volgende onderwerpen:

– Begraven of cremeren
– Kist, mand, opbaarplank met wade
– Rouwkaart, advertentie
– Locatie van afscheid
– Bloemen & catering
– Rituelen & muziek
– Rouwvervoer
– Verzekering (indien van toepassing)
Ook zorg ik er voor dat je de snel inzicht krijgt in de kosten van de uitvaart. Ik werk volledig transparant. Voor mijn dienstverlening betaal je een vast aannamebedrag, gebaseerd op het aantal uren dat ik gemiddeld besteed aan het verzorgen van een uitvaart. Daarnaast tref je op de eindfactuur dezelfde kosten als ik betaal voor de producten en diensten die je uitkiest.

Stap 5: De dag van de uitvaart ben ik er voor de begeleiding van de familie, het organiseren van rituelen als dit gewenst is, sprekers te introduceren en eventueel om zelf te spreken als de familie dit wenst.

Stap 6: Een paar weken na de uitvaart, neem ik nog even contact met je op om te kijken of ik nog iets voor je kan betekenen of gewoon om samen een kopje koffie te drinken.

Fotografie: Masha Bakker

Fotografie: Jikke van Tongeren